Molts i molts, tants... i tants....No els puc comptar.
Diuen que són desitjos per complir, diuen que tenen nom.
-A mi em sembla que es mouen, però per què brillen tant?.
Formen part de l’univers, pertanyen al decorat de les vides.
-Ens vigilen o ens acompanyen? Perquè brillen tant?
Ho han presenciat tot des de fa milers de milions d´anys. Sempre han estat presents, sempre han brillat. I jo no sé el perquè. Estimada, seu i escolta el que ara et diré:
Saps per què crec que brillen?... Perquè estan i són alegres, perquè celebren, perquè brinden com ho fem els grans i esquitxen polsim de purpurina i taquen tot el cel de nit.
- I per què brillen? Què celebren?
Doncs els petits moments, els que ens rellisquen entre les mans i, sense adonar-nos, no els deixem existir. Celebren la joia de viure, el bon humor, la voluntat, la recompensa que sents en estimarla senzilla màgia de cada dia.
- I nosaltres, per què celebrem tan poques coses?
Perquè no hi veiem, no hi sentim del tot bé. No assaborim les olors ni els colors que la vida ens mostra. Anem tan de pressa que a vegades ens trepitgem els uns als altres i ens fem mal, i el que és pitjor, ni ens aturem a demanar perdó.
Però sempre tindrem la capacitat de reaccionar com a dones lliures cap a un futur més harmoniós, respectuós i serè. Vosaltres sereu les protagonistes a partir d’ara.
Brilleu!! estimada, brilleu!
Què et sembla si aquest Nadal brindem? Sobretot amb alegria, amb convenciment, amb agraïment, que ens brillin els ulls, que tothom ho noti. Brindem on un estel ens pugui veure. Segur que somriurà i així seguirà lluint per sempre més al firmament.
Celebrem amb joia el nostre Nadal!
Mercè Freixas Viñas
Nadal 2014
El 1920, cinc de les figures més importants del món de la Dansa Adeline Genée, Tamara Karsavina, Lucia Cormani, Edouard Espinosa i Phillis Bedells, que al seu torn representaven els principals mètodes d'ensenyament del moment, exactament el 31 de Desembre de 1920, van decidir crear una Associació de Professors de Dansa amb l'únic objectiu de "millorar l'estàndard de l'ensenyament del Ballet Clàssic ".
Efectivament després de la primera guerra mundial el món de la Dansa es perdia entre falta de mitjans i diversitat d'opinions.
Seguint el model de l 'Academie Royal de Danse, fundada a París per Lluís XIV, amb l'objectiu de corregir els múltiples errors que es donaven en la dansa en aquella època, la ROYAL ACADEMY OF DANCE ha actuat en dos sentits: un el anteriorment citat i un altre com a cuidadora de la tècnica fonamental de l'art de la dansa . L'interès principal de la Royal Academy of Dance és que la seva tècnica i el seu tradicional integritat romanguin intactes.
El 1928 la Reina Mary va acceptar la invitació de ser la Reial Patrona d'aquesta institució, patronatge que ostenta en l'actualitat la Reina Isabel II. No obstant això, tot i haver nascut al Regne Unit, la Royal Academy of Dance treballa en cinquanta països, és l'organisme reconegut que més alumnes examina al voltant del món, i està mundialment acceptada com un dels més alts nivells en l'ensenyament de la tècnica de la Dansa.
Les prioritats de l'Academy no són només mantenir aquests alts nivells, sinó també millorar-los i actualitzar-los.
S'ofereixen cursos a professors, tant per als que comencen, com per als que ja estan treballant amb l'Academy. Només d'aquesta manera podem estar segurs que cada un té el tipus de curs que necessita.
Els joves estudiants, que representen el futur de la Dansa, han de ser ensenyats correctament i d'acord amb les seves edats. Els cossos encara sense formar dels nens han de protegir del dany que podria causar una mala ensenyament.
El sistema de la Royal Academy of Dance és un sistema que posseeix un material d'estudi tangible, vídeos, llibres, llibres de música, teoria, etc, i que salvaguarda els nivells d'ensenyament per a centenars de milers de nens i estudiants que són examinats cada any en els cinquanta països citats.